Maatwerk mogelijk
Gratis montage en thuisbezorgd vanaf €250,- NL*
Gratis kleurstalen service
Geen aanbetaling nodig, dus altijd zekerheid

Eiken Panelen

Wij produceren massief eikenhouten panelen in verschillende afmetingen .
Zit jouw gewenste maat hier niet tussen? Ook maatwerk is bij ons mogelijk.

De massief eikenpanelen van 20 mm zijn perfect te gebruiken voor meubels en keukendeuren. 30 mm voor meubels, wandplanken en (mits goed ondersteund) voor tafelbladen. 40 mm is ideaal voor tafelbladen, zeker voor langere tafelbladen met minder ondersteuning.

Wij als Steiken.nl zijn zeer kritisch op de kwaliteit van het eiken. Zo wordt het vooraf gekeurd op:
- Stabiliteit.
- Uitstraling: licht rustiek, gemiddeld rustiek en zeer rustiek.
- Kleur: wij letten goed op de kleurverschillen tussen de lamellen. Wij zijn hier kritisch op zodat eventuele kleurverschillen mooi geleidelijk verdeeld zijn zodat het paneel de perfecte uitstraling krijgt.
- Vochtgehalte: het eiken is vooraf zorgvuldig gedroogd naar een houtvochtgehalte van 8-12%. Dit zorgt ervoor dat de werking van het hout minimaal is.

Het eikenpaneel kan ook door ons op maat worden gezaagd. Wenst u het paneel in een andere maat te ontvangen dan de standaard maat (180 x 60)? Of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de chat, mail of bel ons. Wij staan voor u klaar.

 

Uitleg verschillende soorten panelen:

  • A kwaliteit: Bij deze kwaliteit eiken komen bij geen noesten voor. Zeer kleine noestjes tot ca 10 mm zijn toegestaan. Echter zitten er deze meestal niet in.
  • B kwaliteit: Bij dit kwaliteit eiken kunnen er noesten voorkomen tot ca 4 cm. In deze noesten zitten er soms kleine scheurtjes of barstjes maar over het algemeen zijn ze volledig gesloten. Wilt u nou wel de uitstraling van de grotere noesten willen hebben maar niet de scheurtjes en de barstjes? Er is een optie om de scheurtjes en barstjes te laten vullen met een vulmiddel van vloeibaar hout.
  • Rustiek: Deze kwaliteit eiken bevatten redelijke veel noesten. Deze kunnen ook groter dan 4 cm zijn. Deze noesten vertonen vaak scheurtjes en barstjes. Deze variant is de meest natuurlijke variant van eiken en geeft het paneel een mooie stoere uitstraling. De scheurtjes en barstjes in de noesten kunnen, mocht u dit wensen, worden opgevuld met een vulmiddel van vloeibaar hout.
Lees meer
Lees minder
Maatwerk mogelijk
Gratis montage en thuisbezorgd vanaf €250,- NL*
Gratis kleurstalen service
Geen aanbetaling nodig, dus altijd zekerheid