Eiken eettafel onderhoudsadvies - Steiken Meubelen - Steiken meubelen
Menu
EUR
  • Massief Eikenhout
  • Tafels worden Gratis thuis bezorgd en gemonteerd ..
  • Handgemaakt in NL - Eigen Productie
  • Gratis kleurstalen

Onderhoudsadvies Steiken meubelen

Wij vinden het belangrijk dat jouw Steiken meubel er mooi uit blijft zien. Minstens net zo belangrijk is het gebruiksgemak. Op deze pagina lees je hoe wij er voor zorgen dat jouw eiken tafel zo goed mogelijk beschermd is tegen vuil en vlekken. Daarnaast delen wij tips over hoe jij jouw eiken tafel goed kan onderhouden.


Als je een eiken eettafel of eiken salontafel bij ons bestelt behandelen wij deze zodat het blad beschermd is tegen vuil en vlekken. Helaas betekent dit niet dat het blad tegen álles bestand is. Wij adviseren op te passen met bijvoorbeeld: rode wijn, warm vet, hete pannen. Gebruik bij voorkeur onderzetters onder je mokken en glazen om eventuele kringen te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen!
Bij Steiken meubelen kun je kiezen uit twee soorten behandelingen:
- Ultra matte lak
- Olie


Ultra matte lak
Als je kiest voor een ultra matte lak wordt dit in maar liefst 3 lagen aangebracht. De ultra matte lak is transparant wat betekent dat het eikenhout zijn natuurlijke kleur behouden. Het lakken sluit het hout af en als er iets op gemorst wordt dan kan dit makkelijk met een vochtige doek worden verwijderd.

Om de eiken tafel als nieuw te houden is ons advies om de tafel bij gemiddeld gebruik na 1 a 2 jaar nog een keer in de lak te zetten. De ultra matte lak is te bestellen in onze webshop.

Olie:
Het voordeel van olie is dat je de juiste kleurkeuze kunt maken voor jouw interieur en tevens de tafel ook nog beschermt tegen vuil en vlekken. Het onderhoud van olie is vrij eenvoudig, wanneer het eikenhout dient te worden opgefrist gebruik je RMC Refresh Eco Spray. Deze spray je eenvoudig op het te behandelen deel, even laten intrekken en daarna goed droogpoetsen met een droge doek.
Ook dit is te bestellen in onze webshop.

Schoonhouden van de tafel
Het komt logischerwijs met enige regelmaat voor dat er op je tafel geknoeid wordt met eten of drinken. Poets dit gemakkelijk af met het liefst enkel en alleen warm water en een zachte doek. Droog het natte gedeelte even na en klaar is kees.
Toch af en toe schoonmaakmiddel gebruiken? Gebruik dan bij voorkeur: schoonmaakazijn, soda, groene zeep of schoonmaakmiddelen die speciaal voor hout zijn geschikt. Gebruik deze middelen niet rechtstreeks op het blad maar in een sopje met warm water. Poets de tafel met het sopje en een zachte doek of spons en droog het even na. Poets bij voorkeur met de houtnerf mee. Op deze manier zorg je er zelf voor dat je eikenhouten tafel op zijn allermooist blijft.

Luchtvochtigheid:
Een goede luchtvochtigheid in een huis ligt tussen de 50% en 65%. Bij deze waardes voelt een eikenhouten tafel zich het meest op zijn gemak. In de winter kan de luchtvochtigheid door het verwarmen terugzakken tot wel 30%. Er kunnen als gevolg van deze lage luchtvochtigheid droogscheurtjes ontstaan in het hout. Wij adviseren bij deze lage luchtvochtigheid bijvoorbeeld enkele bakjes water op de verwarming te plaatsen. Voor wat betreft de eikenhouten meubelen geeft Steiken meubelen uitsluitend garantie op productiefouten. Op het werken van het hout wordt geen garantie gegeven. Het is de verantwoordelijkheid van de afnemer om het werken van hout zoveel mogelijk te beperken.
Wil je de luchtvochtigheid in jouw huis meten? Wij adviseren een luchtvochtigheidsmeter welke te koop is in onze webshop.

Bankoverschrijving Contant Pinnen
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »